Salotos su vištiena, pievagrybiais ir salierais

2 asm.

Gaminimas 30 min.

Reikia:

  • 4 saliero stiebų

  • 8 pievagrybių

  • 150 g virtos vištienos krūtinėlės

  • 2 saujų plėšytų romaninių salotų

  • 4 šaukštų ypač gryno alyvuogių aliejaus ANIRA

Padažui:

  • 100 g kastinio

  • žiupsnelio šviežių bazilikų

  • 1 trumpavaisio agurko

  • 1 šaukštelio cukraus

  • druskos

1. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepinkite smulkintą salierą ir pievagrybius. Pagardinkite druska ir pipirais. Atvėsinkite.
 
2. Padažui skirtus ingredientus sudėkite į virtuvinio kombaino indą ir sutrinkite iki vientisos masės.
 
3. Į lėkštes dėkite virtą pjaustytą vištieną, keptus salierus, pievagrybius ir salotų lapus. Apšlakstykite paruoštu padažu.