Salotos su rūkyta šamo filė

4 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 20 min.

Orkaitės t-ra 170 °C

Reikia:

  • 150 g ŽUVĖJA karštai rūkytos šamo filė

  • 8–10 ridikėlių

  • 8–10 mažų bulvyčių arba 4 didelių

Padažui:

  • 4–5 šakelių krapų

  • 1–2 šakelių mėtos

  • 60–80 g aitresnių salotų (gražgarsčių, ridikėlių lapų)

  • 150 g graikiško jogurto

  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus

  • 1–2 šaukštų citrinos sulčių

1. Supjaustykite krapus ir mėtas.

2. Graikišką jogurtą sumaišykite su aliejumi ir citrinos sultimis, po to – su krapais ir mėtomis.

3. Gana stambiai supjaustykite ridikėlius. Jei ridikėlių lapai švieži ir traškūs – juos irgi supjaustykite į salotas.

4. Supjaustykite ŽUVĖJA karštai rūkytą šamo filė.

5. Bulves išvirkite su lupenomis. Supjaustykite dar šiltas.

6. Sudėliokite salotas, ant viršaus uždėkite ŽUVĖJA karštai rūkytos filė gabaliukus ir užpilkite padažo.