Salotos su mocarela, makaronais ir konservuotu tunu

Dar vienas gaivių salotų receptas receptų knygoje tikrai ras vietos. Mėgaukitės lengvu, bet sočiu patiekalu.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia

4 asm.

Gaminimas 30 min.

Salotoms su mocarela pagaminti reikia:

  • 1 saujos pievagrybių

  • 4 šaukštų baltojo vyno acto

  • 6 šaukštų alyvuogių aliejaus „Extra virgin“

  • ½ citrinos žievelės

  • 1 saujos vyšninių pomidoriukų

  • 1 didelio mėlynojo svogūno

  • 100 g džiovintų pomidorų

  • 1 didelio prinokusio avokado

  • 1 saujos mocarelos rutuliukų

  • 2 saujų mėgstamų virtų makaronų

  • 200 g konservuoto tuno

  • Kuokštelio šviežių petražolių

  • 1 skiltelės česnako

  • Juodųjų pipirų

  1. Supjaustykite pievagrybius vidutiniais griežinėliais, dėkite į salotų patiekimo indą, įpilkite 3 šaukštus alyvuogių aliejaus, 2 šaukštus baltojo vyno acto, apibarstykite druska, juodaisiais pipirais ir įtarkuokite citrinos žievelės. Viską išmaišykite, pievagrybiai lengvai pasimarinuos.

  2. Pomidoriukus supjaustykite į dvi dalis (jei naudojate didesnius pomidorus, pjaukite į daugiau dalių).

  3. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, džiovintus pomidorus vidutiniais gabaliukais (nepjaustykite smulkiai). Supjaustykite avokadą. Viską dėkite į lėkštę kartu su mocarelos rutuliukais.

  4. Sudėkite išvirtus, atvėsintus mėgstamus makaronus, konservuotą tuną.

  5. Susmulkinkite petražoles, suberkite į indą. Įtarkuokite česnaką.

  6. Įpilkite alyvuogių aliejaus, baltojo vyno acto, paskaninkite citrinos žievele. Viską išmaišykite. Įberkite juodųjų pipirų, gerai išmaišykite ir skanaukite.

ALFO PATARIMAI:

· Svogūną salotose galite keisti poru arba dėti juos abu.

· Galite salotas valgyti iš karto arba palaukti, kol ingredientai įsigers visų skonių.

· Tuną galite keisti karšto rūkymo lašiša ar skumbre.

· Baltojo vyno actą galite keisti kitu mėgstamu actu, atkreipkite dėmesį į rūgštumą. Jei per rūgštu, galite įdėti medaus ar cukraus.

Visus produktus receptui vieno mygtuko paspaudimu rasite BARBORA.lt