Salotos su lapiniais kopūstais, vynuogėmis ir sūriu

4 asm.

Gaminimas 15 min.

Reikia:

  • 8–10 lapinių kopūstų lapų

  • 250 g besėklių vynuogių (rinkitės įvairiaspalves vynuoges)

  • 150 g kamambero

  • 100 g graikinių riešutų

  • 3 šaukštai aliejaus

  • 3 šaukštai citrinos sulčių

  • 1 šaukštelis medaus

  • Druskos

1. Lapinius kopūstus (be storosios dalies) suplėšykite, apiplikykite verdančiu vandeniu ir palaikykite jame 2–3 min. Po to apliekite lediniu vandeniu.

2. Sumaišykite aliejų, citrinos sultis, medų ir druską.

3. Riešutus susmulkinkite, sūrį suplėšykite. Salotas išdėliokite lėkštėje, pašlakstykite padažu.