Salotos su braškėmis ir keptu halumio sūriu

4 asm.

Gaminimas 20 min.

Reikia:

  • 120 g halumio

  • 1 prinokęs avokadas

  • 10–12 vyšninių pomidorų

  • 150 g salotų lapų mišinio

  • 250 g braškių

  • 3–4 šakelės baziliko

  • 3 šaukštai aliejaus

  • 1 šaukštas apelsinų sulčių

  • Druskos

  • Juodųjų sezamų pabarstyti

1. Sūrį supjaustykite riekelėmis. Keptuvėje pakaitinkite šaukštą aliejaus ir pakepkite sūrį, kol gražiai apskrus.

2. Supjaustykite avokadą, pomidorus.

3. Braškes sutrinkite trintuvu kartu su baziliku, supilkite likusį aliejų, paskaninkite padažą apelsinų sultimis, druska, pabaigoje sumaišykite su likusiu aliejumi.

4. Sudėliokite lėkštėje salotų lapus, pomidorus, avokadus, keptą sūrį. Patiekite su braškių padažu.