„Salmorecho“ sriuba (Receptas)

Atnaujinta: 2023 m. rugpjūčio 1 d.

Salmorejo tai dar viena, bet visiškai kitokia pomidorų sriuba, populiariaus gaspačo pusseserė. Tiršta, kremiška, šalta, gaivinanti sriuba yra vasaros komforto maistas ne tik Ispanijoje.

VMG nuotr.

2 asm.

Sriubai pagaminti reikia:

  • 3 pomidorų

  • 100 g čiabatos

  • 1 šaukšto baltojo vyno acto

  • 2 šaukštų degtinės

  • 100 ml vandens

  • 1 saujos vyšninių pomidorų

  • 1 virto kiaušinio

  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 40 g serano kumpio

  • 1 saujos bazilikų

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  1. Pomidorus supjaustykite stambiais gabaliukais, dėkite čiabatą, supilkite actą, degtinę ir vandenį. Palaikykite užmerkę apie 5 min.

  2. Gautą masę sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos konsistencijos, pagardinkite druska ir pipirais.

  3. Vyšninius pomidorus ir virtus kiaušinius supjaustykite ketvirčiais.

  4. Į dubenį supilkite šaltą pomidorų sriubą, sudėkite virtus kiaušinius ir vyšninius pomidorus, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, sudėkite serano kumpį ir užberkite šviežiai grūstų pipirų, papuoškite bazilikų lapeliais.

PATARIMAI:

Suplakite sriubą ir paragaukite, jei ji per rūgšti, galite įdėti medaus arba cukraus. Patiekite gerai atšaldytą.

Skanaus.