Saldžiai rūgštus pagardas su mėlynėmis ir ananasais

Atnaujinta: 2020 m. sausio 11 d.

Jaunystės bei sveikatos eleksyru vadinamos mėlynos uogos tinka valgyti ne tik pagardinus jas pienu ar cukrumi. Jų ir tropinio, Pietų Amerikos kvapą įnešančio ananaso duetas – pagrindiniai egzotika kvepiančio indų tradicinio garnyro komponentai.

Anksčiau siūlėme išbandyti braškių ir pankolio bei gervuogių ir burokėlių duetus.

Nudžiuginkite artimuosius neįprastais skoniais!

„Verdu ir kepu" nuotr.

Mėlynių ir ananasų čatnis

  • 1 svogūno

  • 1 stiklinės konservuotų ananasų kubeliais

  • 1 stiklinės mėlynių

  • ½ stiklinės skysčio iš ananasų skardinės

  • ¼ raudonojo vyno acto

  • 3 gvazdikėlių

  • 1 šaukšto tarkuoto imbiero

  • aliejaus (kepti)

  • žiupsnelio druskos ir pipirų

  1. Svogūną supjaustykite kubeliais ir apkepkite keptuvėje. Sudėkite ananasus ir mėlynes. Permaišykite.

  2. Sudėkite likusius ingredientus ir virkite apie 30 min. ant mažos ugnies.

#mėlyniųirananasųčiatnis #čiatnis #mėlynės #ananasai