Saldūs pusryčiai: desertinė ryžių košė su šaltalankiais

Atnaujinta: 2021 m. sausio 11 d.

Lengvas ir geras receptas pusryčiams ir svečiui pavaišinti. Ryžių pudingas su šaltalankių tyre.

Valerijos Stonytės nuotr.

4 asm.

Gaminimas 5 min.

Virimas 20 min.

Ryžių košei su šaltalankiais reikia:

  • 1 stiklinės apvalių ryžių

  • 5 stiklinių pieno

  • 100 ml grietinėlės

  • 1 vanilės ankšties

  • 40 g cukraus

  • 4 šaukštų šaltalankių tyrės

  1. Iš vakaro užmerkite įpjautą vanilės ankštį grietinėlėje. Laikykite šaldytuve.

  2. Į puodą suberkite ryžius, supilkite 1 stiklinę pieno, cukrų ir nuolat maišydami kaitinkite. Kai pamatysite, jog skysčio mažėja, supilkite grietinėlę. Vanilės ankšties kol kas neišimkite – tegul paverda su ryžiais. Nuolat maišydami vėl po truputį pilkite pieną. Kai ryžiai suminkštės ir bus skystoki, nukaiskite. Išimkite vanilės ankštį.

  3. Patiekite ryžius su šaltalankių tyre arba uogiene.

Skanaus!