Vieno banano
2 prinokusių persikų
200 g aviečių
Žiupsnio nutarkuotos citrinos žievelės
Žiupsnio smulkinto gvazdikėlio
Trintuvu sutrinkite pirmą sluoksnį – bananą, persikus, pagardinkite citrinų žievele, sudėkite į ledukų šaldymo formeles.
Sutrinkite antrą sluoksnį – avietes, pagardinkite smulkintu gvazdikėliu. Dėkite į formeles ant bananų ir persikų sluoksnio.
Užpildytas formeles dėkite į šaldiklį. Kai gerai sušals, uogienių kubelius sudėkite į šaldymo maišelius ar daugkartinio naudojimo plastiko dėžutes.
Alfo patarimai:
- Bananai, persikas ir avietės yra mano mėgstamiausia šaldyta uogienė, tačiau išbandykite ir kitas kombinacijas, pavyzdžiui: braškė + bananas + cinamonas; vyšnios + kvapnieji pipirai + mangas.
- Šaldyti uogienių kubeliai tinka naudoti glotnučiams, ledams, padažams gaminti.
- Jeigu mėgstate saldžiau, šaldytas uogienes galima gardinti medumi ar cukrumi, tačiau tokioje uogienėje saldiklio reikia kur kas mažiau nei verdant uogienę.
- Jeigu nenorite naudoti pridėtinio cukraus, derinkite rūgštesnį produktą su saldesniu. Puikiai saldina bananai, prinokę mangai ir ananasai.
- Uogienių kubelius galima naudoti karštoms arbatoms gaminti. Jeigu ketinate išbandyti, rekomenduoju užsišaldyti „partiją“ labiau prieskoniuotų uogienių. Naudokite cinamoną, kardamoną, imbierą, gvazdikėlius.
Skanaus!