Saldi akimirka: batatų pudingas lėtiems savaitgalio pusryčiams (ir ne tik)

Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

6–8 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 30 min.

Batatų pudingui pagaminti reikia:

  • 500 g batatų
     
    1 stiklinės anakardžių
     
    400 ml kokosų pieno (1 skardinės)
     
    ½ stiklinės šviežiai spaustų apelsinų sulčių
     
    3 šaukštų citrinų sulčių
     
    3 šaukštų agavų sirupo
     
    1 šaukšto tarkuoto šviežio imbiero šaknies
     
    1 šaukštelio cinamono
     
    1 šaukštelio vanilės ekstrakto
     
    ½ šaukšto riešutų sviesto
     
    Kelių prieskoninių gvazdikėlių
     
    Žiupsnelio druskos

1. Nuskustus batatus 30 min. kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

2. Iškeptus batatus ir visus likusius ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ir sumalkite iki vientisos kreminės masės.

3. Prieš patiekdami palikite bent kelioms valandoms šaldytuve.

Skanaus!