Ryžių pudingas

Lengvas, sveikas, greitai pagaminamas ir sotus ryžių košės desertas pusryčiams.

Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4 asm.

Gaminimas 40 min.

Ryžių pudingui išvirti reikia:

  • 120 g apvaliųjų ryžių (taip pat galite naudoti ir ryžius, skirtus rizotui)

  • 800 ml pieno

  • 100 ml grietinėlės

  • 50 g cukraus

  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus su natūralia vanile

  • Uogų (patiekti)

1. Dideliame storų sienų puode sumaišykite ryžius, pieną ir cukrų. Kaitinkite nuolat maišydami apie 25–30 min., kol ryžiai išvirs. Pabaigoje supilkite grietinėlę ir vanilinį cukrų bei dar kelias minutes pavirkite.

2. Patiekite su uogomis.

3. Jeigu norite patiekti pudingą šaltą, tuomet turėkite omenyje, kad pudingas aušdamas tirštėja, tad baikite virti, kai pudingas bus skystesnis, nei jūs norite.
 

Skanaus!