Ryžiai su putpelių kiaušiniais

Reikia:

  • 400 g ilgagrūdžių ryžių

  • 1 nedidelio svogūno

  • Žiupsnelio druskos

  • Ryšelio krapų

  • 50 g sviesto

  • 12 putpelių kiaušinių

1. Ryžius perplaukite po tekančiu vandeniu ir pusvalandžiui užmerkite.

2. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais ir pakepinkite svieste.

3. Nukoškite ryžius, pasūdykite, suberkite į indą, kuriame kepė svogūnai, sumaišykite, užpilkite vandens tiek, kad apsemtų ryžius ir būtų virš jų maždaug 1 cm, ir virkite 10 min. Smulkiai supjaustykite krapus ir sumaišykite su ryžiais. Nukaiskite, užklokite
 
puodą šiltai ir laikykite ne trumpiau nei 15 min.

4. Iškepkite kiaušinius ir patiekite prie ryžių.