Rytietiški motyvai: prieskoninga triušiena su daržovėmis ir tahinio padažu

Atnaujinta: sau 27

Greitas, pikantiškas patiekalas, kuriame triušiena labai dera su keptomis morkomis ir tahini padažu. Greitai pagaminamas, lengvas, bet sotus.

Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

2 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 20 min.

Orkaitės t-ra 180 °C

Reikia:

  • 200 g LAPINO PUOTA šviežios triušienos kumpelių mėsos

  • Žiupsnelio aitriosios paprikos

  • ½ šaukštelio malto kumino

  • ½ šaukštelio maltos kalendros

  • ½ šaukštelio rūkytos paprikos

  • Žiupsnelio druskos

  • Šlakelio apelsinų sulčių

  • Aliejaus (kepti)

  • 150 g jaunų morkų

  • 5–6 lapų romaninių salotų

Tahinio padažui:

  • 1–2 šaukštų tahinio

  • 1 citrinos sulčių

  • 100 g jogurto

  • 1 skiltelės česnako

  • 1–2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • ½ šaukštelio saldžios maltos raudonosios paprikos

  • Žiupsnelio druskos

  1. LAPINO PUOTA šviežios triušienos kumpelių mėsą supjaustykite, pabarstykite prieskoniais, druska, pašlakstykite apelsinų sultimis bei aliejumi ir palikite 10–15 min. pasimarinuoti. Po 1 min. kepkite iš visų pusių keptuvėje, o po to sudėkite į skardelę ir baikite kepti orkaitėje. Lengvai ataušinkite.

  2. Morkas pašlakstykite aliejumi, sudėkite į skardelę ir kepkite orkaitėje kartu su mėsa.

  3. Padažui sudėkite visus ingredientus į trintuvo indą ir sutrinkite kartu.

  4. Triušieną patiekite su daržovėmis ir padažu.

Skanaus!