Rytas pas mamą: puručiai sklindžiai ir žemuogės!

Atnaujinta: 2021 m. gegužės 10 d.

Puručiai sklindžiai su uogų kremu ar uogiene yra tobulas pusryčių patiekalas. Išbandykite lengvą jogurtinės sklindžių tešlos receptą.

Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

2–3 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 10 min.

Reikia:

  • 2 kiaušinių

  • 1 šaukšto cukraus

  • 200 g graikiško jogurto

  • 140 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • Žiupsnelio druskos

  • Aliejaus (kepti)

  • Įvairių uogų

  1. Išplakite kiaušinius su cukrumi, sumaišykite su jogurtu.

  2. Suberkite aukščiausios rūšies kvietinius miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, druską. Viską išmaišykite, bet neilgai – kad tik susijungtų.

  3. Palikite tešlą 5–7 min. pastovėti, kad miltai išbrinktų.

  4. Kepkite sklindžius vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Nuvarvinkite ant popierinių rankšluosčių.

  5. Patiekite su trintomis uogomis.

Skanaus!