Rudeniu kvepiantis obuolių čatnis

Updated: Jun 18, 2021

Šarūno Jaskutėlio nuotr.

Laidą ALFAS VIENAS GAMTOJE žiūrėkite ČIA

Reikia:

  • ½ kg lengvai rūgščių obuolių

  • 2–3 šaukštų SANTA MARIA garstyčių sėklų

  • 1 svogūno

  • Šiek tiek imbiero

  • 1 skiltelės česnako

  • 800 g DANSUKKER cukraus marmeladams

  • 1 MAGGI sultinio kubelio

  • ½ citrinos žievelės

1. Supjaustykite obuolius ir išimkite sėklalizdžius. Jei norite, galite nulupti.

2. Į puodą su šlakeliu vandens dėkite supjaustytus obuolius. Apibarstykite garstyčių sėklomis.

3. Smulkiai supjaustykite svogūną ir sudėkite prie obuolių. Patarkuokite imbiero. Sudėkite smulkintą česnaką. Suberkite cukrų.

4. Išmaišykite ir virkite 10–15 min., kol obuoliai suminkštės.

5. Įdėkite sultinio kubelį ir išmaišykite.

6. Pabaigoje įtarkuokite citrinos žievelės. 


 
Skanaus!