Romaninės salotos įdarytos užtepėle su konservuotu tunu (Receptas)

Užgrius svečiai? Tuno užtepėlė su romaninėmis salotomis pagal Alfo Ivanausko receptą nustebins visus!

VMG nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia

2 asm. (8 nedideli romaninių salotų laiveliai)

Romaninėms salotoms su tuno užtepėle pagaminti reikia:

  • 160 g konservuoto tuno savo sultyse

  • 2 virtų kiaušinių

  • 2 šaukštų pjaustyto svogūno

  • ⅓ citrinos žievelės

  • 3–4 šaukštų SUSLAVIČIAUS salotų padažo „Cezario“

  • Keleto romaninių salotų lapų

  • Žiupsnelio juodųjų sezamų sėklų

  • Kuokštelio mėgstamų daigų

  • KOTANYI juodųjų pipirų

1. Į dubenėlį sudėkite nusausintą tuną, nuluptus ir smulkiai supjaustytus kiaušinius, svogūną, įtarkuokite citrinos žievelės.

2. Dėkite salotų padažą „Cezario“, įberkite juodųjų pipirų ir išmaišykite.

3. Į salotų lapus dėkite paruoštą įdarą, berkite sezamų sėklų, mėgstamų daigų.

ALFO PATARIMAI:

· Vietoj tuno galite naudoti karšto rūkymo skumbrę.

· Užkandį galite patiekti viename salotų lape – atvirai arba padaryti svečiams staigmeną ir uždengti kitu lapu, kad nesimatytų įdaro.

· Galite šią užtepėlę valgyti ne tik su salotomis, o tepti ant mėgstamos duonos.

Skanaus!