Raugintų kopūstų sriuba su džiovintais abrikosais

Soti ir skani raugintų kopūstų sriuba su abrikosais. Lengvas receptas.

Raugintų kopūstų sriubai su abrikosais reikia:

  • 120 g vytinto kumpio

  • 6-7 džiovintų abrikosų

  • 2 saliero stiebų

  • 1 vid. dydžio svogūno

  • 8-10 šaltai rūkytos šoninės riekelių

  • 1 sultinio kubelio (arba 1,2 l daržovių arba vištienos sultinio)

  • 30 g krienų

  • 1 nubraukto šaukštelio DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • SANTA MARIA juodųjų pipirų Telicherry

  • Petražolių arba krapų lapelių patiekti

  • Grietinės patiekti

  1. Nedideliais kubeliais supjaustykite kumpį, saliero stiebus ir džiovintus abrikosus.

  2. Supjaustykite svogūną ir šoninę vienodo dydžio kubeliais.

  3. Užvirinkite vandenį, įmeskite sultinio kubelį, išmaišykite. Sudėkite į verdantį vandenį raugintus kopūstus, pavirkite 10-12 min, tada sužerkite kumpio, saliero ir džiovintų abrikosų mišinį ir virkite dar 10-12 min.

  4. Apkepkite šoninę ir svogūnus ir sudėkite viską į sriubą. Virkite dar 5-8 min. Pabaigoje sudėkite krienus, paskaninkite DANSUKKER nerafinuotu cukranendrių cukrumi ir SANTA MARIA juodaisiais pipirais Tellicherry.

  5. Užvirinkite ir nukaiskite. Palikite 4-5 min. kad sriuba pastovėtų.

  6. Patiekite su grietine, smulkintais žalumynais ir griežinėliu vytinto kumpio.

Skanaus!