Raudonųjų greipfrutų salotos su krevetėmis

Reikia:

  • 2 raudonųjų greipfrutų

  • 1 apelsino

  • ½ „cantaloupe“ (raukšlėtojo) meliono

  • 2 avokadų

  • 300 g krevečių uodegėlių (jau paruoštų)

  • 50 g pistacijų

  • Kelių mėtų lapelių

  • 50 ml greipfrutų sulčių

  • 50 ml aliejaus

  • Žiupsnelio druskos

1. Krevetes apiplikykite verdančiu vandeniu.

2. Iš meliono paryžietišku šaukšteliu išpjaukite rutuliukus, greipfrutus ir apelsiną supjaustykite plonomis riekelėmis.

3. Išimkite avokadų kauliukus, nulupkite ir supjaustykite riekelėmis, pistacijas susmulkinkite.

4. Pasirinktoje lėkštėje sudėliokite salotas, pašlakstykite padažu, padarytu iš greipfrutų sulčių, aliejaus, druskos ir smulkintų mėtų lapelių. Puoškite mėtų lapeliais.