Atnaujinta: vas 28
Žiūrėk, gamink, pamėk 👍❤️, dalinkis!
Video receptą žiūrėkite Alfo IG čia
6–7 asm.
Gaminimo laikas: apie 3–4 val.
150 g šviežių aviečių
110 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės
½ citrinos sulčių
40 ml romo
120 g PERGALĖ juodojo šokolado
110 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
3 kiaušinių
1 šaukšto kakavos miltelių
50 g miltų
200 g įvairių uogų
1 šaukšto cukraus miltelių
1. Į smulkintuvo indą sudėkite avietes, 50 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“,
berkite tarkuotos citrinos žievelės ir supilkite citrinos sultis. Virtuviniu trintuvu sutrinkite
iki vientisos masės.
2. Aviečių tyrę pilkite į prikaistuvį ir kaitinkite apie 3–4 min., kol pradės tirštėti. Supilkite
romą ir nugarinkite.
3. Gautą masę pilkite į šaldymo formeles, dėkite į šaldiklį ir užšaldykite.
4. PERGALĖ juodąjį šokoladą kartu su ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestu išlydykite
garų vonelėje ir maišykite, kol susidarys vientisa masė.
5. Kiaušinius su likusiu cukrumi išplakite iki purumo ir iš lėto supilkite šokolado masę.
6. Maišydami sudėkite kakavos miltelius ir miltus. Gerai išmaišykite iki tolygios
konsistencijos.
7. Apibarstykite kepimo formeles miltais, sudėkite pyragėlių tešlą ir į vidurį įdėkite šaldytą
aviečių tyrės gabalėlį. Šaukštu išlyginkite viršų.
8. Kepkite orkaitėje 200 °C temp. apie 12 min.
9. Iškeptus pyragėlius iškarto ištraukite iš formelių, papuoškite šviežiomis uogomis ir
apibarstykite cukraus milteliais.
Gardžių atradimų.