Atnaujinta: 2022 m. spalio 10 d.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
8-10 asm.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 1 val..
Orkaitės t-ra 180 °C
1 kg obuolių
150 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
150 g miltų
150 g smulkintų graikinių riešutų
3 kiaušiniai
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 nubrauktas šaukštelis sodos
1 šaukštas cinamono
Žiupsnelis druskos
DANSUKKER miltelinio cukraus pabarstyti
1. Obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais ir užberkite cukrumi ir cinamonu. Palikite valandai.
2. Atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius supilkite į obuolius, taip pat suberkite riešutus, druską, persijotus miltus kartu su kepimo milteliais ir soda. Išmaišykite.
3. Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai per 2–3 kartus sumaišykite su pagrindine mase.
4. Kepimo formą (20 x 30 cm) išklokite kepimo popieriumi. Tešlą sukrėskite į formą. Kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje apie valandą. Mediniu iešmeliu patikrinkite, ar pyragas iškepęs.
5. Aušinkite ant grotelių, prieš patiekdami pabarstykite DANSUKKER milteliniu cukrumi.
Skanaus!