Pyragas su jaunais kopūstais

Atnaujinta: 2020 m. rugsėjo 22 d.

Reikia:


 
1 nedidelės šviežio kopūsto gūžės, ~400–500 g (kopūstas turi užimti pusę formos)
 
1 morkos
 
Ryšelio krapų
 
1 šaukšto mėgstamų prieskonių (pvz., persilado, Provanso žolelių)
 
2 kiaušinių
 
2 šaukštų DAUMANTŲ švelnaus skonio majonezo „Karališkas“
 
2 šaukštų grietinės
 
2 kupinų šaukštų miltų
 
Žiupsnelio druskos
 
1 šaukštelio kepimo miltelių
 

 
1. 20 cm skersmens formą išklokite kepimo popieriumi, orkaitę įkaitinkite iki 170 °C.
 
2. Kopūstą supjaustykite plonais šiaudeliais, morką sutarkuokite, krapus supjaustykite, viską
 
sumaišykite su prieskoniais ir sudėkite į formą.
 
3. Sumaišykite kiaušinius, DAUMANTŲ švelnaus skonio majonezą „Karališkas“, grietinę,
 
miltus, druską ir kepimo miltelius.
 
4. Gautą tešlą supilkite ant kopūstų, šiek tiek paskleiskite formoje ir šaukite į orkaitę. Kepkite
 
apie 30 min. Patikrinkite, ar iškepęs pyragas, mediniu iešmeliu. Traukite tada, kai iešmelis
 
bus sausas.
 
5. Patiekite karštą arba jau ataušusį.

Skanaus!