Atnaujinta: 2020 m. rugsėjo 22 d.
Reikia:
1 nedidelės šviežio kopūsto gūžės, ~400–500 g (kopūstas turi užimti pusę formos)
1 morkos
Ryšelio krapų
1 šaukšto mėgstamų prieskonių (pvz., persilado, Provanso žolelių)
2 kiaušinių
2 šaukštų DAUMANTŲ švelnaus skonio majonezo „Karališkas“
2 šaukštų grietinės
2 kupinų šaukštų miltų
Žiupsnelio druskos
1 šaukštelio kepimo miltelių
1. 20 cm skersmens formą išklokite kepimo popieriumi, orkaitę įkaitinkite iki 170 °C.
2. Kopūstą supjaustykite plonais šiaudeliais, morką sutarkuokite, krapus supjaustykite, viską
sumaišykite su prieskoniais ir sudėkite į formą.
3. Sumaišykite kiaušinius, DAUMANTŲ švelnaus skonio majonezą „Karališkas“, grietinę,
miltus, druską ir kepimo miltelius.
4. Gautą tešlą supilkite ant kopūstų, šiek tiek paskleiskite formoje ir šaukite į orkaitę. Kepkite
apie 30 min. Patikrinkite, ar iškepęs pyragas, mediniu iešmeliu. Traukite tada, kai iešmelis
bus sausas.
5. Patiekite karštą arba jau ataušusį.
Skanaus!