Pusryčiams, pietums ir vakarienei – gerieji nesaldūs grikių blyneliai

Atnaujinta: 2021 m. balandžio 25 d.

Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 15 min.

Reikia:

  • 2 stiklinių išvirtos grikių košės

  • 1 didelio kiaušinio

  • 1 skiltelės česnako

  • 50 g tarkuoto puskiečio sūrio

  • 1 šaukšto miltų

  • 1 šaukštelio Provanso žolelių

  • Aliejaus (kepti)

  1. Grikių košę sumaišykite su kiaušiniu, sūriu, susmulkintu česnaku, Provanso žolelėmis. Suberkite miltus ir dar kartą išmaišykite.

  2. Formuokite blynelius ir dėkite į keptuvę.

  3. Kepkite iš abiejų pusių maždaug po 3–4 min., nustatę vidutinę kaitrą. Blynelius nusausinkite ant popierinio rankšluosčio, patiekite su grietine.

Skanaus!