Atnaujinta: bal 12
Be to, šis receptas taupo laiką – vienu ypu iškepsite didelį sotų blyną visai šeimai!
Video receptą žiūrėk Alfo instagramo profilyje čia.
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
2–4 asm.
Gaminimo laikas: apie 30 min.
½ kg bulvių (nuluptų)
1 nedidelio mėlynojo svogūno
1 kiaušinio
1 šaukšto KIKKOMAN sojų padažo
Žiupsnelio KOTANYI amerikietiškų bulvyčių prieskonių
2 šaukštų miltų
50 g GERMANTAS sūrio „Gouda“
150 g ŽEMAITIJOS pusriebės varškės
1 šaukštelio krienų
2 šaukštų ŽEMAITIJOS natūralios grietinės 30 % rieb.
2 SPILVA aštrių marinuotų agurkų
Keleto svogūnų laiškų
Keleto krapų šakelių ir brokolio žiedyno (papuošti)
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų ir druskos mišinio
1. Bulves nulupkite, sutarkuokite, nuspauskite rankomis ir dėkite į dubenį.
2. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais ir berkite ant bulvių.
3. Įmuškite kiaušinį, pilkite KIKKOMAN sojų padažo, berkite KOTANYI amerikietiškų bulvyčių prieskonių, dėkite miltų ir viską išmaišykite.
4. Įtarkuokite GERMANTAS sūrio „Gouda“, gerai išmaišykite.
5. Dėkite bulvių masę į keptuvę ir kepkite.
6. Į dubenį dėkite ŽEMAITIJOS pusriebės varškės, krienų, ŽEMAITIJOS natūralios grietinės, berkite pjaustytų SPILVA aštrių marinuotų agurkų ir svogūnų laiškų. Išmaišykite.
7. Ant lentelės pasitieskite kepimo popieriaus ir vienu judesiu blyną apvožkite ant jo. Pasitelkdami popierių, dėkite jį į keptuvę, kad apkeptų kita pusė. Kepkite sumažinus ugnį apie 10–12 min., uždengus dangtį. Taip blynas išliks vientisas. Galima baigti kepti ir orkaitėje.
8. Blyną patiekite su paruoštu varškės padažu, galite papuošti brokolio žiedynais ir krapų šakelėmis. Apibarstykite KOTANYI juodųjų pipirų ir druskos mišiniu.
Gardžių atradimų.