Pusiau džiovinti pomidorai su česnakais ir citrina (Receptas)

Mėgstate džiovintais pomidorais gardinti naminius patiekalus, pavyzdžiui, makaronus, įvairius troškinius, apkepus ir pan.? Tokių pomidorų pasiruošti namuose nėra sudėtinga, svarbu nepamiršti kelių svarbių smulkmenų.

VMG nuotr.

Laidą ALFO VILA žiūrėkite čia

300 g stiklainiui

Pusiau džiovintiems pomidorams pagaminti reikia:

  • ½ kg mėgstamų pomidorų (vyšninių ar slyvinių)

  • 1 šaukštelio cukraus

  • 2–3 česnako skiltelių

  • Žiupsnelio ⅓ citrinos žievelės

  • 1 stiklinės OBELIŲ saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejaus

1. Supjaustykite pomidorus skiltelėmis ar per pusę (priklauso nuo to, kokio dydžio juos

pasirinksite), užberkite cukraus, dėkite į ZYLE džiovyklę ir džiovinkite apie 6–8 val., kad išorė būtų išdžiūvusi, o vidus minkštesnis. Maždaug 70–75 °C temp.

2. Pomidorus ir pjaustyto česnako gabaliukus sudėkite į mažą stiklainėlį. Įtarkuokite citrinos

žievelės.

3. Į keptuvę pilkite OBELIŲ džiovintų pomidorų skonio aliejaus. Ir pakaitinkite iki 100 °C temp.

4. Supilkite aliejų į stiklainėlį. Stiklainį prieš naudojant iškaitinkite

5. Palaikykite 5–7 dienas, kad įsigertų skoniai.

Skanaus!