Puru, skanu ir greita: kitoks kugelis, kuris patiks visai šeimai

Tas pats patiekalas, bet kiek kitoks receptas. Bulvių plokštainis su brie sūriu ir kriauše.

Vytautės Ribokaitės nuotr.

3-4 asm.

Gaminimas 25 min.

Kepimas 45 min.

Orkaitės t-ra 180 °C

Bulvių plokštainiui reikia:

  • 6–8 bulvių

  • 1 didelio svogūno

  • 1 stiklinė pieno

  • 100 g bri sūrio

  • 1 šaukšto grūdėtųjų garstyčių

  • 1 šaukšto spanguolių uogienės (patiekti)

  • 100 g parūkytos antienos filė su oda

  • Žiupsnelio druskos ir pipirų

  • 2 kiaušinių

  • 1 kriaušės

  • Šlakelio aliejaus (skardai patepti)

1. Sutarkuokite bulves kartu su svogūnu.

2. Į masę sudėkite garstyčias ir supjaustytą antieną.

3. Pakaitinkite pieną ir supilkite į masę. Įmuškite kiaušinius. Pagardinkite druska ir pipirais.

4. Supjaustykite bri sūrį ir sudėkite į masę.

5. Aliejumi patepkite kepimo skardą ir supilkite į ją bulvių masę.

6. Kriaušę supjaustykite kubeliais ir sudėkite ant paruošto kepti kugelio.

7. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol viršus gražiai apskrus.

8. Patiekite su spanguolių uogiene.
 

Skanaus!