Puoškite kepinius: žaliasis arbatos glajus

Naujas ar tradicinis – kad ir kokį skanėstą keptumėte, norisi, kad jis būtų ne tik gero skonio, bet ir puoštų stalą. Išbandykite subtilaus skonio žaliosios arbatos glajaus receptą.

Šarūno Jaskutėlio nuotr.

Gaminimo laikas: 5–10 min.

Porcijų skaičius: užteks aplieti / dekoruoti 1 tortui

Sudėtingumo lygis: lengvas

Arbatos glajui pagaminti reikia:

  • Šaukštelio „Matcha“ arbatos

  • Stiklinės DANSUKKER cukraus pudros

  • Žaliosios citrinos

  • 1/3 stiklinės kokosų pieno

Trintuvą įsigyti galite www.pigu.lt

1. „Matcha“ arbatą sumaišome su DANSUKKER cukraus pudra.

2. Į mišinį pilame kokosų pieną, pusę žaliosios citrinos sulčių, įtarkuojame citrinos žievelės.

3. Viską gerai maišome iki vientisos masės.

PATARIMAI:

- Glajų palengva plakite ranka, o ne virtuviniu mikseriu, taip neatsiras oro burbuliukų.

- Glajų naudokite iškart tik pagaminus, nes vėliau jis susicukruoja.

- Jei įmanoma, pirkite arbatą skirtą gaminimui, nes geriamoji „Matcha“ yra kartesnė.

Video receptas:

Skanaus!