Primins vaikystę: gardūs maltinukai su grietinėlės ir špinatų padažu

Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4 asm.

Gaminimo laikas 20 minučių

Kepimo laikas 30-35 min.

Reikia:

  • 500 g vištienos faršo

  • 1 svogūno

  • 1 skiltelės česnako

  • ½ cukinijos

  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio

  • Žiupsnelio druskos

  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • ½ šaukštelio Provanso žolelių mišinio

  • Aliejaus (kepti)

Padažui:

  • 300 ml neriebios grietinėlės

  • 80 g fetos

  • 25–30 g špinatų

  • Žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto

  1. Susmulkinkite svogūną, cukiniją ir česnaką smulkintuvu.

  2. Vištienos faršą sumaišykite su druska ir pipirais, daržovėmis, pabaigoje suberkite sūrį ir Provanso žoleles. Išmaišykite. Vandeniu suvilgytomis rankomis suformuokite maltinius. Kepkite juos vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje. Sudėkite į keptuvę su maltiniais špinatus, pakaitinkite, supilkite grietinėlę ir šiek tiek ją nugarinkite.

  3. Sūrį sutrupinkite, sudėkite į grietinėlę, išmaišykite, leiskite sūriui ištirpti. Pagardinkite tarkuotu muskato riešutu.

  4. Patiekite su norimu garnyru.

Skanaus!