Tik kokybiškos, su ypatingu rūpesčiu atrinktos, tinkamai džiovintos, tinkamai supakuotos, laikomos žolelės ir kiti prieskoniniai augalai bus turtingi aromatinių aliejų, kurie suteiks patiekalui „gilesnio“ skonio ir „gyvo“ aromato. Tokios yra jau daugiau nei 140 metų prieskonių madas pasauliui diktuojančio prekės ženklo „Kotányi“ pamatinės prieskonių verslo vertybės. 1880-aisiais pradėtas šeimos verslas išaugo į tarptautinį prekės ženklą ir tai yra geriausias patvirtinimas, kad kokybė be kompromisų yra šiuolaikinis prieskonių vertės matas.
Kuo ypatinga „Kotanyi“ kokybė?
1. 100 proc. natūralu, todėl „stipru“ be stipriklių. Natūralios prieskoninės žolelės pačios gamtos yra apdovanotos intensyviomis aromato bei skonio savybėmis, jų nereikia stiprinti skonio nei kvapo stiprikliais.
2. Pojūčiai nemeluoja. „Kotantyi“ dešimtmečių patirtis yra neįkainojama, kai atrinktų prieskoninių augalų savybes reikia įvertinti pojūčiais: prieskoniai yra liečiami, ragaujami, uostomi, vertinama jų išvaizda – į prekybą patenka tik tie, kurie atinkta itin griežtus reikalavimus. Beje, tai pirmas atrankos etapas, vykstantis prieskonių augintojo žemėse – tai tiekimo grandinę padaro kur kas tvaresnę.
3. Patikimiausia. Kokybė yra užauginama, todėl prieskoninius augalus „Kotanyi“ superka tik iš itin patikimų, laiko ir ilgalaikės partnerystės patikrintų tiekėjų.
4. Objektyvūs tyrimai. Patikimi partneriai ir nuolat atliekami objektyvūs žaliavos tyrimai – tai būdas, kurio dėka išvengiama visų įmanomų kokybei neigimą poveikį turinčių atsitiktinumų. Nors žaliava superkama tik iš mažiausiai užterštų regionų, nuolat atliekamos patikros dėl pesticidų likučių ir teršalų, taip pat išsamūs mikrobiologiniai testai.
5. Be priemaišų. Taip pat nuolat tikrinamas žaliavos grynumas, kad, pavyzdžiui, raudonėlyje neįsimaišytų alyvuogių lapeliai.
6. Kiek eterinių aliejų? Cheminiai testai padeda nustatyti, koks kiekis eterinių aliejų yra tiriamojoje medžiagoje. Tai svarbu, nes didesnis eterinių aliejų kiekis lemia intensyvesnį skonį ir aromatą!
7. Jokių modifikuotų produktų. „Kotanyi“ kokybės standartai neleidžia naudoti modifikuotų produktų – prieskoniai ir jų mišiniai yra išskirtinai natūralūs.
8. Sertfikuota produkcija. „Kotanyi“ kokybės ir maisto saugos valdymo sistema pagrįsta maisto pramonės reikalavimais ir aukšto lygio ISO 9001:2015 bei „IFS Food 6.1“ reikalavimais. Dalis „Kotanyi“ asortimento sertifikuota kaip ekologiškas pagal (ES) reglamentą nr. 2018/848
Kristupo Kolumbo laikais aitriųjų paprikų vertė prilygo aukščiausios prabos aukso vertei. Nors šiandien vertės kitos, tačiau kokybiški, aromatingi, kvapo ir skonio energijos pilni prieskoniai vis dar yra gerovės simbolis, nes gardus, kvapnus naminis maistas – tai sinonimas namų, kuriuose gera, ir virtuvės, kurioje geras maistas.
Skanaus!