Prieskoninių žolelių ir raudonasis marinatas žuviai

Atnaujinta: 2020 m. balandžio 19 d.

Prieskoninių žolelių marinatas

Gaminimas 5 min.

Reikia:

  • 5-6 šakelės petražolių

  • 5-6 šakelės krapų

  • 2-3 šakelės čiobrelių

  • 2-3 šakelės mėtų

  • Keli lapeliai rozmarinų

  • Šaukštas druskos

  • ½ citrinos sultys

  • 1 citrina

  • 2-3 šaukštai aliejaus

1. Prieskonines žoles nuskabykite nuo šakelių, smulkiai supjaustykite. Sumaišykite su citrinos sultimis, druska ir aliejumi. Šia mase įtrinkite žuvį. Citriną supjaustykite griežinėliais. Prieš kepant žuvį apdėliokite citrinos griežinėliais

Raudonasis marinatas žuviai

Gaminimas 5 min.

Reikia:

  • 1 šaukštas pomidorų pastos

  • 2 šaukštai aliejaus

  • 2 šaukštai baltojo vyno acto

  • 1 šaukštas medaus

  • 2 aitriosios paprikos

  • 3-4 skiltelės česnakų

  • 1 šaukštas druskos

  • 1 šaukštelis raudonujų paprikų miltelių

  • ½ šaukštelio Kajeno paprikų

1. Česnakus ir paprikas supjaustykite griežinėliais. Visas likusias marinato sudedamąsias dalis sumaišykite. Taip pat pridėkite česnakų ir paprikų. Šiuo mišiniu įtrinkite žuvį iš vidaus ir iš išorės.

Skanaus!