Pradėkime nedelsdami: geriausiai detoksikuojantys kokteiliai

Nebelaukite Naujųjų metų ir greičiau pradėkite organizmo detoksikaciją, nes jos dar kartą griebsimės po keleto dienų. Manote, kad nemėgstate vandens ir plūduriuojančių agurkų griežinėlių? Įspėjame – šios idėjos privers Jus pakeisti savo nuomonę. Priedai ne tik paskanina vandenį, bet tuo pačiu yra naudingi organizmui. Pavyzdžiui, agurkai užtikrins, kad jūsų organizme bus išlaikyta skysčių pusiausvyra, o citrinos iš virškinamojo trakto pašalins toksinus.

Patariame pagardintą vandenį užpilti ledu ir tam, kad gėrimas prisisotintų vaisiškais skoniais, ąsotį valandai ar dviem palikti šaldytuve. Nepamirškite per dieną išgerti 6–8 stiklines vandens.

  1. Išspauskite dviejų citrinų sultis. Dar vieną citriną supjaustykite griežinėliais. Sumalkite šviežio imbiero šaknį (apie 2,5 cm). Pridėkite arbatinį šaukštelį šviežios, maltos raudonos aitriosios paprikos.

  2. Plonai supjaustykite pusantro agurko. Griežinėliais supjaustykite 2 citrinas. Išspauskite pusę citrinos. Įdėkite arbatinį šaukštelį aitrios paprikos miltelių, žiupsnelį Himalajų druskos.

  1. Suketvirčiuokite du apelsinus. Išspauskite pusę citrinos. Įdėkite ketvirtadalį stiklinės alavijo minkštimo, kelis mėtos lapelius.

  2. Į ąsotį įdėkite plonai pjaustyto obuolio skilteles, keletą cinamono lazdelių. Pusę ąsočio užpildykite ledu ir užpilkite vandeniu. Prieš patiekdami gėrimą valandai palikite šaldytuve. Tuos pačius priedus vandeniu užpilti galite dar 3–4 kartus.

  3. Jums reikės aviečių, smulkintų greipfruto, agurko, kriaušės ir kelių mėtos lapelių. Viską užpilkite vandeniu. Improvizuokite ir kurkite patinkantį skonį – galite naudoti citrinas, žaliąsias citrinas, mėlynes, spanguoles.

  4. Plonai supjaustykite du agurkus ir dvi Chalapos paprikas, užpilkite dviem litrais vandens.

  5. Supjaustykite pusę greipfruto, įdėkite kelias šakeles rozmarino, užpilkite vandeniu ir per naktį palikite šaldytuve.

O čia siūlome keletą kokteilių receptų, nusprendusiems ne tik detoksikuotis, bet ir maitintis tik skysto pavidalo maistu.

Detoksikuojantis kokteilis

Jogurtinis kokteilis su žaliąja arbata

Kavos kokteilis su migdolų pieno ledukais

Burokėlių, avokadų ir aviečių kokteilis

Pomidorų sulčių kokteilis

Pusryčių kokteilis su figomis

#čilimilteliai #gardinimas #kriaušės #imbieras #citrina #stalovanduo #vanduo #toksinai #detoksikaciją #žaliojicitrina #agurkai #sveikata #kaipišvalytiorganizmą #priedai