6 asm.
Gaminimas 30 min.
Virimas 60 min.
1 kg kalakutienos šlaunelių
1 vid. dydžio svogūno
4 vid. dydžio morkų
600 ml ryžių
15–20 nevalytų, bet gerai nuplautų česnako skiltelių
100 ml nekvapnaus aliejaus
1 šaukšto malto kumino
½ šaukšto maltų kalendrų
½ šaukšto maltų raudonųjų paprikų
1 šaukštelio maltų aitriųjų paprikų
2–3 kupinų šaukštų raugerškio uogų
1 šaukšto druskos
Svogūną supjaustykite šiaudeliais, taip pat supjaustykite (arba sutarkuokite) morkas. Aliejų įkaitinkite storasieniame inde.
Svogūnus ir morkas kepkite aliejuje, kol gerai apskrus. Tuomet daržoves išgriebkite ir sudėkite supjaustytą kubeliais mėsą. Kai mėsa apkeps, atgal sudėkite į puodą daržoves, suberkite ryšius, prieskonius ir užpilkite 1,2 l vandens .
Įkaišiokite nuplautas česnako skilteles. Suberkite raugerškius.
Uždenkite dangčiu, o dangtį dar uždenkite storu rankšluosčiu, sumažinkite ugnį iki minimalios kaitros ir troškinkite maždaug 40 min.
Gardžių atradimų.
Daugiau receptų, kurie tikrai labai patiks vaikams, rasite naujoje Alfo knygoje, kurią įsigyti galite čia: