PIRMASIS PASAULYJE DŽINO SVIESTAS (Receptas)

Atnaujinta: kov 23

Šis pagardas, tiksliau, prieskoninis sviestas ir stalą papuoš, ir vaišių skonius papildys, ir prie virtų kiaušinių tiks, ir pačia geriausia prasme visus nustebins. Receptas subalansuotas suaugusiesiems – džinas suteikia stipresnį poskonį, bet primename, kad vartodami alkoholį rizikuojate savo ir šeimos sveikata bei gerove. Būkite atsakingi. 

VMG nuotr.


Video receptą žiūrėkite Alfo instagramo profilyje čia

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍️, DALINKIS! 


10–12 asm.

Gaminimo laikas: apie 5 min.

Džino sviestui pagaminti reikia:

  • 200 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto (kambario temperatūros)

  • 50 g džino

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų ir druskos mišinio

  • Nupjautų brokolio žiedynų ir žolelių (papuošti)

  • JORĖS juodos duonos su saulėgrąžomis (patiekti)

  • GAIDELIS krekerių „Klasika“ (patiekti) 

1. ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą sudėkite į elektrinį smulkintuvą, pilkite džino, berkite KOTANYI juodųjų pipirų ir druskos mišinio. Viską sutrinkite. 

2. Sviestą dėkite į indelį. Atšaldykite šaukštą pakišę po šaltu vandeniu ir juo gražiai suformuokite norimą viršūnės formą.  

3. Užbarstykite pipirų, o papuošimui nuostabiai tiks brokolio žiedynai ir maži mėtų lapeliai. 

4. Patiekite tepdami ant gardžios JORĖS juodos duonos su saulėgrąžomis ar traškių GAIDELIS krekerių „Klasika“.

Gardžių atradimų.