Pikantiški varškės rutuliukai (Receptas)

Pikantiški varškės rutuliukai yra ir puikus užkandis ir salotų pagardas bei pastiprinimas. Įsidėmėkite šį receptą, jis rizikuoja tapti favoritu.

VMG nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia.

10 rutuliukų

Pikantiškiems varškės rutuliukams pagaminti reikia:

  • 180 g ŽEMAITIJOS PIENO varškės 9 %

  • ½ citrinos žievelės

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos su aitriosiomis paprikomis

  • 1 skiltelės česnako

Aliejui:

  • 1 saujos čiobrelių

  • 2 skiltelių česnako

  • BORGES alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“

1. Į dubenį dėkite varškę, įtarkuokite citrinos žievelės, česnako, berkite druską su aitriosiomis paprikomis. Viską išmaišykite ir aliejumi pateptomis rankomis formuokite rutuliukus.

2. Į kitą indelį sudėkite tarp rankų patrintus čiobrelius, supjaustytą česnaką, pilkite aliejų.

3. Į aliejų sudėkite varškės rutuliukus

4. Laikykite per naktį šaldytuve ir ryte galite patiekti.

ALFO PATARIMAI:

· Tokius rutuliukus galite patiekti svečiams arba patys užkandžiauti su duona ar prie užkandžių.

· Taip pat jais galite paskaninti salotas.

· Laikyti šaldytuve siūlau iki 4–5 dienų.

Skanaus!