Pietų dėžutė. Becukris avižinis keksas su riešutų sviestu

Valerijos Stonytės nuotr.

8–10 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 60 min.

Orkaitės t-ra 170 °C

Avižiniam keksui su riešutų sviestu pagaminti reikia:

  • 3 sunokusių bananų

  • 150 g riešutų sviesto

  • 50 ml agavų (klevų) sirupo

  • 200 ml augalinio arba karvės pieno

  • 150 g avižų dribsnių

  • 50 g avižinių miltų

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  1. Sumaigykite bananus šakute ir sumaišykite su agavų sirupu. Supilkite pieną ir sudėkite 100 g riešutų sviesto. Išmaišykite.

  2. Suberkite avižų dribsnius, avižinius miltus ir kepimo miltelius. Užmaišykite tešlą.

  3. Sudėkite ją į stačiakampę 11 x 22 cm kekso formą. Kepkite apie valandą. Ar keksas iškepęs, patikrinkite mediniu iešmeliu.

  4. Karštą keksą patepkite likusiu riešutų sviestu. Ataušinkite ant grotelių.

Skanaus!