Pica su šparagais ir pievagrybiais

2-4 asm.

Gaminimas 1 val. 10 min.

Kepimas 10-12 min.

Orkaitės t-ra 220 °C

Reikia:

Tešlai:

  • 200 ml pieno

  • 2,5 stiklinių grikių miltų

  • 4 g sausų mielių

  • 1 šaukšto cukraus

  • 5 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • druskos

Įdarui:

  • 1 cukinijos

  • 150 g pievagrybių

  • 180 g mocarelos

  • 100 g parmezano

  • 150 g apvirtų šparagų

  • čiobrelių

  • druskos, pipirų

  • aliejaus

1. Paruoškite tešlą: į šiltą pieną suberkite trečdalį miltų, mieles, cukrų, druską ir aliejų. Viską gerai sumaišykite.
 
2. Suberkite likusius miltus ir užminkykite tešlą.
 
3. Tešlą uždenkite audeklu ir palikite apie 1 val., kad pakiltų.
 
4. Įdarui supjaustykite cukiniją, pievagrybius ir šparagus.
 
5. Suformuokite picos padą, išdėliokite ant jo sūrius ir daržoves, apibarstykite čiobreliais bei pipirais ir 10–12 min. kepkite iki 220℃ įkaitintoje orkaitėje.