Pavasarį skelbiantis sumuštinis su varške ir ridikėliais (Receptas)

Įvairiaformės ridikėlių šaknys žadina apetitą. Taigi, šis aitrus akcentas – geriausias patiekalų akompanimentas. Pabandykite klasikinį pusryčių sumuštinį pagardinti ridikėliais.

Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

2–3 asm.

Gaminimas 10 min.

Sumuštinis su varškė ir ridikėliais:

  • 200 g grūdėtosios varškės
     
    50 g grietinės (12 proc.) arba graikiško jogurto (10 proc.)

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės

  • Kelių šakelių krapų

  • Kelių lapelių mėtų
     
    6–8 ridikėlių

  • 2–3 riekelių viso grūdo ruginės duonos
     
    Česnako (pagal skonį)

  1. Varškę sumaišykite su grietine arba jogurtu, smulkintu česnaku, druska ir citrinos žievele.

  2. Žoleles smulkiai supjaustykite, taip pat supjaustykite ridikėlius. Viską sumaišykite.

  3. Skaniausia su rugine duona arba bulviniais blynais.

Skanaus!