Pavasariškas biskvitinis tortas su citrininiu kremu ir mėlynėmis

Tortas žavus ne tik savo išore, bet ir gaiviu pavasariniu skoniu. Tikrai neliks jam abejingų ragautojų!

Dydis: 16 cm skersmens torto forma

Gaminimas 1 val.

Kepimas 40 min.

Orkaitės t-ra 160 °C

Biskvitiniam tortui iškepti reikia:

4 vnt. biskvitų:

  • 260 g sviesto

  • 4 kiaušinių

  • 420 g cukraus

  • 400 g miltų

  • 4 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių

  • 260 ml pieno

  • Žiupsnelio druskos

Baltyminio kremo gaminimui:

  • 3 kiaušinių baltymų

  • 150 g cukraus

  • Šaukštelio citrinų rūgšties

Citrininio kremo gaminimui:

  • 2 kiaušinių

  • 2 citrinų sulčių

  • 35 g sviesto

  • 120 g cukraus

Įdarui – mėlynių uogienės

Biskvitų gaminimas

1. Cukrų išmaišykite su išlydytu sviestu, į masę įsijokite miltus, druską, kepimo miltelius. Įmuškite kiaušinius. Viską išmaišykite. Tada supilkite pieną ir vėl išmaišykite.

2. Biskvitus kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių.

Citrininiam kremui citrinų sultis sumaišykite su cukrumi. Tuomet įmuškite kiaušinius ir vėl išmaišykite. Perpilkite masę į puodą, įdėkite sviestą ir virkite, kol kremas sutirštės.

Baltyminiam kremui kiaušinio baltymus išplakite iki standžių putų, pamažu įmaišykite cukrų ir citrinos rūgštį.

Torto surinkimas:

Biskvitus pertepkite citrininiu kremu ir mėlynių uogiene. Tada aptepkite baltyminiu kremu ir puoškite tortą, kiek tik leidžia jūsų vaizduotė!

Skanaus!