Patiekalas transformeris: kuskuso ir falafelių salotos arba tiršta moliūgų sriuba (Receptas)

Atnaujinta: 2023 m. lapkričio 16 d.

Išmėginkite naują Alfo receptą, kuris sutaupys laiko ir virtuvėje, ir derybose su šeima.

Nereikės ragauti vieno patiekalo, o galėsite mėgautis net dviem!

VMG nuotr.

Laidą #AlfasAtsakingai žiūrėkite čia

Kuskuso ir falafelių salotoms arba tirštai moliūgų sriubai pagaminti reikia:

  • 200 g NATURLI falafelių

  • 100 g kuskuso

  • ½ citrinos

  • 1 vidutinio mėlynojo svogūno

  • 1 nedidelės žaliosios cukinijos

  • 1 didesnio ryšulėlio prieskoninių žolelių (kalendrų, petražolių)

  • 2–3 šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus

  • Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių su druska

  • 1 saujos granatų sėklų

  • 3–4 šaukštų DOBILAS ekologiško natūralaus jogurto

  • 1 stiklinės virtos moliūgų sriubos ar sultinio

  • Mėgstamų prieskoninių žolelių (papuošimui)

1. NATURLI falafelius dėkite ant skardos ir kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 15–20 min., kol

gražiai apkeps.

2. Kuskusą paruoškite pagal instrukcijas ant jo pakuotės.

3. Į dubenį sudėkite dar šiltą kuskusą, įtarkuokite citrinos žievelės, viską išmaišykite.

4. Svogūną ir cukiniją supjaustykite smulkias kubeliais, prieskonines žoleles susmulkinkite. Į

dubenį su kuskusu berkite svogūną, prieskonines žoleles ir pusę cukinijos.

5. Likusią cukiniją apšlakstykite citrinos sultimis, aliejumi, berkite KOTANYI aitriųjų paprikų

dribsnių su druska ir viską išmaišykite. Dėkite ant salotų.

6. Į salotas berkite granatų sėklas, pilkite aliejaus ir viską išmaišykite.

7. Į lėkštę dėkite salotų, ant jų – DOBILAS ekologiško natūralaus jogurto ir falafelių. Galite

papuošti mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.

8. Sriubai: į dubenėlį dėkite salotų, pilkite moliūgų sriubos, tada dėkite falafelių ir natūralaus

jogurto. Galite berti aitriųjų paprikų dribsnių su druska ir papuošti mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.

Gardžių atradimų.