Patiekalas transformeris: kaip salotas paversti sumuštiniu, o sumuštinį – salotomis?

Atnaujinta: 2023 m. spalio 18 d.

Kai vienu metu taip lengva pasigaminti du patiekalus, kitaip ruošti maisto nebesinorės: šį kartą Alfas nustebins išskirtinėmis salotomis ir traškiu sumuštiniu ne tik vegetarams.

VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite čia

Salotoms ir sumuštiniui su avokado salotomis pagaminti reikia:

  • 1 avokado

  • ½ mėlynojo svogūno

  • ½ citrinos

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • Keleto mėgstamų salotų lapų

  • 300 g NATURLI kepsnelių „Chick free nuggets“

  • 2–3 šaukštų mėgstamo majonezo

  • 1 česnako skiltelės

  • 40 g sūrio be laktozės

  • Keleto mėtos lapelių

  • 4 riekelių GARDĖSIO forminės duonos su kefyru

1. Avokadą perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką ir supjaustykite kvadratėliais dar žievelėje.

Dėkite į dubenį kartu su pjaustytu svogūnu, įspauskite citrinos sulčių, įtarkuokite citrinos

žievelės. Berkite druskos, pipirų ir viską išmaišykite.

2. Į ZYLE grilį dėkite NATURLI kepsnelius „Chick free nuggets“ ir juos apkepkite.

3. Salotų lapus suplėšykite rankomis arba papjaustykite peiliu.

4. Į majonezą įtarkuokite sūrio, įspauskite šlakelį citrinos sulčių, įtarkuokite česnako skiltelę,

citrinos žievelės ir išmaišykite.

5. Salotoms: į lėkštę dėkite salotų lapų, avokadų masės, majonezo padažo ir kepsnelių. Galite

paskaninti sūrio drožlėmis ir papuošti mėtų lapeliais.

6. Sumuštiniams: GARDĖSIO forminės duonos su kefyru riekeles patepkite padažu,

patarkuokite sūrio, dėkite avokado masės, kepsnelių ir uždenkite kitu duonos gabaliuku.

Apkepkite grilyje.

Patarimas:

Jei mėgstate, tiek salotas, tiek sumuštinius galite pagardinti saulėje džiovintais pomidorais.

Gardžių atradimų.

#GARDĖSIS