Patiekalas, kuris dingsta akimirksniu: žuvies kukuliukai su aštriu majonezu

Atnaujinta: 2022 m. lapkričio 14 d.

Patiekalas dienoms be mėsos. Turėkite omenyje, kad pagal šį receptą pagaminti žuvies kukuliai tokie skanūs, kad dingsta net nepasiekę stalo!

Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

2 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 20 min.

Reikia:

  • 0,5 kg lašišos (skirtos malti)

  • 1 mažo svogūno

  • 1 kiaušinio

  • 1 šaukšto garstyčių

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio baltųjų pipirų

  • Žiupsnelio tarkuotos citrinų žievelės

  • Panko džiūvėsėlių (apvolioti)

  • 200 g OBELIŲ premium" majonezo

  • 1 šaukštelio „sriracha“

  • 1 citrinos sulčių

  1. Sumalkite lašišą kartu su svogūnu. Paplakite kiaušinį, supilkite, sudėkite garstyčias ir sumaišykite, įberkite druskos, baltųjų pipirų, citrinų žievelės.

  2. Viską išmaišykite, drėgnomis rankomis suformuokite kukulius, apvoliokite juos panko džiūvėsėliuose ir padėkite 15 min. į šaldytuvą.

  3. Po to sudėkite į kepimo skardą ir kepkite 20 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

  4. Majonezą sumaišykite su „sriracha“ ir citrinos sultimis.

  5. Kukulius patiekite su majonezu. Pageidaujant – su žalumynais bei aitriosiomis paprikomis.

Skanaus!