Paprikų užtepėlė

4 asm.

Gaminimas 45 min.

Reikia:

  • 3 mėsingų raudonųjų paprikų

  • 1 aitriosios paprikos

  • 1 pomidoro

  • 1 galvutės česnako

  • ½ stiklinės baltos duonos trupinių

  • 3–4 šaukštų citrinos sulčių

  • ½ šaukštelio malto kumino

  • 1 šaukštelio maltų kalendrų

  • Žiupsnelio druskos

  • 1–2 šaukštų aliejaus

1. Paprikas, pomidorą ir česnaką kepkite orkaitėje, kol suminkštės, išimkite, sudėkite į dubenį ir uždenkite. Po 10–15 min. nulupkite.

2. Sudėkite į trintuvą paprikas, pomidorą, česnaką, trupinius, supilkite sultis, suberkite prieskonius. Viską sutrinkite iki vientisos masės.

3. Pabaigoje įpilkite aliejaus ir išmaišykite. Jei trūksta glotnumo, galima įpilti dar truputį aliejaus.
 

Skanaus!