Paprikų ir baklažanų užtepėlė

Reikia:

  • 2 mėsingos raudonos saldžiosios paprikos

  • 1 nedidelis baklažanas

  • 1 aitrioji paprika

  • 150 g graikinių riešutų

  • 1 skiltelė česnako

  • 1 vid. dydžio granatas

  • 1 šaukštas aliejaus

  • 1–2 šakelės mėtų

  • Druskos

1. Paprikas ir baklažaną kepkite orkaitėje, kol suminkštės, išimkite, sudėkite į dubenį ir uždenkite. Po 10–15 min. nulupkite. Išimkite granato sėklas.

2. Sudėkite į trintuvą paprikas, riešutus, granato sėklas, česnaką, mėtas. Viską sutrinkite iki vientisos masės.

3. Pabaigoje įpilkite aliejaus ir išmaišykite. Jei trūksta glotnumo, galima įpilti dar truputį aliejaus.