„Pannukakku“ – suomiškas blynas per visą skardą (Receptas)

Pusryčiams, vakarienei, įsidėti į užkandžių dėžutę – suomiškas blynas per visą skardą tinka beveik visiems gyvenimo atvejams. Greitai užmaišomas, dar paprasčiau – orkaitėje iškepamas. Kol keps gardus patiekalas, galite paskaityti knygą!

VMG nuotr.

.

4 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 25 min.

Orkaitės t-ra 220 °C

Blynui per visą skardą paruošti reikia:

  • 4 kiaušinių

  • 1 kupino šaukšto cukraus

  • Žiupsnelio druskos

  • 500 ml pieno

  • 250 g miltų

  • 50 g sviesto

  • Braškių uogienės, miltelinio cukraus (patiekti)

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C temperatūros, orkaitės kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

2. Suplakite kartu kiaušinius, cukrų, druską ir pieną. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite, kad nebūtų gumuliukų.

3. Sviestą ištirpinkite ir vos šiltą supilkite į tešlą. Permaišykite.

4. Tešlą supilkite į skardą ir šaukite į orkaitę. Kepkite apie 25 min. – blyno paviršius turi būti gražiai apskrudęs. Neišsigąskite, blynas orkaitėje kyla tiesiog akyse, tampa įvairių formų, pučiasi, vėliau jis subliukš.

5. Iškepusį blyną patiekite su norimu priedu.

Skanaus!