Panna cotta su avietėmis ir bazilikais

4 asm.

Gaminimas 15 min.

Zzz 4 val.

Reikia:

  • 200 ml grietinėlės (35 %)

  • 150 ml pieno

  • 2 šauktų cukraus

  • 1 vanilės ankšties

  • 2 šaukštelių smulkiai maltos želatinos

Padažui:

  • 2 saujų šviežių aviečių

  • 2 šaukštų cukraus

  • 1 šakelės šviežių bazilikų

  • žiupsnelio juodųjų pipirų

1. Užvirinkite grietinėlę, pieną, cukrų ir išilgai perpjautą vanilės ankštį.

2. Nukelkite nuo ugnies, suberkite želatiną ir gerai išmaišykite. Leiskite pastovėti kelias minutes.

3. Išimkite vanilės ankštį. Masę gerai išplakite šluotele.

4. Supilkite į formeles ir 4 valandoms pastatykite į šaldytuvą.

5. Viską suberkite į virtuvinio kombaino indą ir sutrinkite. Užpilkite ant panna cottos. Papuoškite šviežiomis avietėmis ir bazilikų lapeliais.