Pagardų maltinukams rinkinys: du padažai, naminiai marinuoti svogūnai ir pomidorų salotos su mėtomis

Atnaujinta: 2020 m. rugsėjo 8 d.

Pomidorų salotos su mėtomis ir česnakais

Reikia:

  • 300 g KIETAVIŠKIŲ pomidorų

  • 2-3 šakelių šviežių mėtų

  • 1 skiltelės česnako

  • Druskos

  1. KIETAVIŠKIŲ pomidorus supjaustykite vid. dydžio kubeliais, sudėkite juos į indelį. Smulkiai sukapokite mėtas ir suberkite ant pomidorų.

  2. Česnaką pasmulkinkite, pabarstykite druska. Suberkite prie pomidorų, sumaišykite.

PATARIMAI:

  • Rinkitės kuo įvairesnius KIETAVIŠKIŲ pomidorus – juoduosius, geltonuosius slyvinius, avietinius, vyšninius ar kitus.

  • Į šias salotas galite dėti ir saliero lapkočių, ir agurkų ir kitokių daržovių.

Majonezo ir krienų padažas

Reikia:

  • 50 g DAUMANTŲ švelnaus skonio majonezo „Karališkas“

  • 1 šaukštelio krienų

DAUMANTŲ švelnaus skonio majonezą „Karališkas“ sumaišykite su krienais.

Aštrusis grietinės padažas

Reikia:

  • 50 g grietinės

  • Aštraus padažo (sriracha, tabasco ar kt.) pagal skonį

Sumaišykite grietinę su aštriu padažu. Vietoje grietinės galite naudoti ir jogurtą.

Marinuoti svogūnai

  • 2 nedidelių raudonųjų svogūnų

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 1 šaukšto baltojo vyno acto

Supjaustykite raudonuosius svogūnus, pasūdykite, pabarstykite DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“ ir užpilkite baltojo vyno acto. Pamaigykite ir palikite marinuotis kelioms minutėms.

PATARIMAS: Jeigu svogūnas aitrus, užplikykite jį verdančiu vandeniu, palaikykite minutę, nupilkite ir perplaukite lediniu vandeniu.

Šie pagardai tobulai dera su vištienos ar kiaušinių maltiniais.

Skanaus!