Paeljos troškinys su ryžių trapučiais

4 asm.

Gaminimas 40 min.
 

Reikia:

  • 1 čoriso dešros

  • 2 mėlynųjų svogūnų

  • 2 paprikų

  • 400 g vištienos filė

  • 300 g jūrų gėrybių mišinio

  • 2 stiklinių vyšninių pomidoriukų

  • 1 stiklinės konservuotų pomidorų savo sultyse

  • ½ pakelio ryžių trapučių

  • druskos, pipirų, cukraus

  • šlakelio aliejaus

1. Čoriso dešrą supjaustykite griežinėliais ir apkepkite puode su aliejumi, sudėkite smulkiai pjaustytus mėlynuosius svogūnus ir apkepkite kartu. Pabarstykite druska ir pipirais. Sudėkite stambesniais gabalėliais pjaustytas paprikas. Nustatykite mažą ugnį ir iš lėto apkepkite.

2. Vištieną supjaustykite kubeliais ir sudėkite kepti į troškinį kartu su daržovėmis. Apkepkite ir sudėkite jūrų gerybes. Sudėkite perpus pjaustytus vyšninius pomidoriukus. Patroškinkite.

3. Supilkite pomidorus savo sultyse, pagardinkite druska, cukrumi ir pipirais.

4. Patroškinkite, kol daržovės suminkštės, ir patiekite dubenėliuose su palaužytais ryžių trapučiais.