Paelija su perlinėmis kruopomis ir triušiena

Reikia:

  • 1 svogūno

  • šlakelio alyvuogių aliejaus

  • 40 g sviesto

  • kelių skiltelių česnako

  • 1 raudonos saldžiosios paprikos

  • 250 g triušienos

  • 1 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos

  • 100 ml baltojo vyno

  • 200 g perlinių kruopų (mirkytų karštame vandenyje kelias valandas arba pernakt)

  • 50 g ankštinių žirnelių

  • 50 g žaliųjų žirnelių

  • 50 g špinatų

  • druskos, juodųjų pipirų

Keptuvėje su alyvuogių aliejumi pakepkite nedideliais gabalėliais pjaustytą triušieną.Susmulkinkite svogūną ir česnakus, papriką supjaustykite kubeliais.Triušienai apskrudus sudėkite pjaustytas daržoves ir maišydami kepkite apie 5 min.Įmaišykite sviestą, pagardinkite druska, pipirais ir malta saldžiąja paprika.Sudėkite perlines kruopas ir supilkite vyną.Leiskite vynui nugaruoti (kelias minutes) ir supilkite sultinį.Sudėkite likusias daržoves ir krevetes.

Ant nedidelės kaitros kaitinkite dar apie 7–10 min. Jeigu reikia, įpilkite sultinio.