PAD THAI – tailandietiško maisto klasika

Atnaujinta: 2020 m. vasario 12 d.

„Pad Thai“ yra vienas klasikinių tailandietiškų patiekalų. Tai WOK keptuvėje paruoštas patiekalas iš ryžių makaronų, kiaušinių ir kopūstų su aštroku padažu. Pikantiška ir labai gardu!

Jums reikės (4 asm.):

1 pakelio „Santa Maria“ ryžių makaronų
 

 
1 pakelio „Santa Maria“ WOK padažo „Pad Thai“
 

 
2 šaukštų kepimo aliejaus
 

 
400 g vištienos filė, supjaustytos juostelėmis
 

 
300 g kopūsto, supjaustyto smulkiai
 

 
1 mažos morkos, supjaustytos šiaudeliais
 

 
1 kiaušinio plakinio
 

 
100 g smulkintų žemės riešutų

Kaip gaminti?

1. Išvirkite makaronus laikydamiesi ant pakuotės pateiktų nurodymų.
 

 
2. Įkaitintoje keptuvėje apkepkite vištienos filė juosteles.
 

 
3. Sudėkite supjaustytą kopūstą ir morką, kepkite 1–2 min. labai karštoje WOK arba paprastoje keptuvėje.
 

 
4. Padarykite keptuvėje vietos ir maišydami iškepkite suplaktą kiaušinį.
 

 
5. Stambiai supjaustykite makaronus ir sudėkite prie daržovių bei mėsos, įpilkite WOK padažo PAD THAI ir greitai maišydami pakaitinkite.
 

 
6. Suberkite susmulkintus žemės riešutus ir išmaišę patiekite.

#azijieiškasmaistas #Tailandas #tailandiečiųvirtuvė #vištiena