Orkaitėje kepta balta mišrainė

4 asm.

Gaminimas 40 min.

Reikia:

  • 2–3 bulvių

  • 2–3 morkų

  • 1 saliero

  • 2 antienos filė

  • 3–4 putpelių kiaušinių

  • 200 g šaldytų žirnelių

  • 200 g marinuotų agurkėlių

  • Žiupsnelio druskos ir pipirų

  • Prieskoninių žolelių

Padažui:

  • Majonezo

  • Žiupsnelio aitriųjų paprikų

  • Tarkuotos apelsino žievelės ir sulčių

1. Bulves, morkas, salierą supjaustykite kubeliais ir iškepkite garinėje orkaitėje.

2. Antienos filė apkepkite keptuvėje ir baikite kepti orkaitėje. Kai iškeps, pagardinkite druska ir pipirais. Supjaustykite kubeliais.

3. Susmulkinkite agurkėlius ir kiaušinius.

4. Padažui sumaišykite visas sudedamąsias dalis.

5. Sumaišykite visus mišrainės ingredientus, pagardinkite druska ir pipirais bei padažu. Patiekite su prieskoninėmis žolelėmis ir užtarkuokite apelsino žievelės.