Obuolių pyragas su avietėmis (Receptas)

Atnaujinta: 2023 m. rugsėjo 1 d.

Kai genialumas slypi paprastume. Neišsigąskite dėl aviečių – rudeninių vėlyvųjų tikrai rasite net iki lapkričio, o jeigu šviežių neturite po ranka – drąsiai dėkite šaldytas.

VMG nuotr.


 
6–8 asm.
 
Gaminimas 20 min.
 
Kepimas 50 min.
 
Orkaitės t-ra 170 °C
 

Obuolių pyragui pagaminti reikia:
 
3–4 obuolių
 
1 apelsino sulčių
 
1 šaukšto tarkuotos apelsinų žievelės
 
3 kiaušinių
 
150 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
 
30 ml aliejaus
 
100 ml natūralaus jogurto
 
1 šaukštelio kepimo miltelių
 
180 g miltų
 
120 g aviečių
 

 
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Išklokite kepimo popieriumi 22 cm skersmens formą.
 
2. Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais, užpilkite apelsinų sultimis ir sumaišykite su tarkuota apelsino žievele. Kol kas atidėkite.
 
3. Kiaušinius išplakite su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“ iki vientisos šviesiai gelsvos masės, plakdami plona srovele pilkite aliejų. Supilkite jogurtą ir išmaišykite. Įberkite persijotus su kepimo milteliais miltus ir gerai išmaišykite.
 
4. Obuolius sudėkite į formą, paskleiskite avietes ir sudėkite tešlą. Lengvai pakratykite formą, kad tešla tolygiai pasiskleistų.
 
5. Kepkite apie 40 min. Ar pyragas iškepęs, patikrinkite mediniu iešmeliu. Pyragą 15 min. aušinkite formoje, po to išimkite ir aušinkite ant grotelių.
 

Gardžių atradimų.